22/04/2020

Henny Coorengel te gast bij 7DTV

Henny Coorengel, senior manager bij HVK Stevens is door 7DTV uitgenodigd om in gesprek te gaan over de toekomst van de fiscale wereld. Ronnie Overgoor, initiatiefnemer van 7DTV, vroeg zich af of er over een aantal jaar nog wel fiscalisten nodig zijn, of dat alles dan digitaal werkt.

Coorengel: ‘Een goed softwareprogramma is essentieel. Wij ontwerpen niet de software, want onze kracht ligt bij de uitvoering. HVK Stevens is dan ook niet enorm innovatief, daarvoor werken we samen met een technologische partner. We zijn voornamelijk creatief bezig op fiscaal gebied. De harde cijfers zijn natuurlijk een feit, maar wij zijn er om te adviseren wat de beste en meest optimale fiscale weg is met de wetgeving onder de arm. Daar zit enorm veel ruimte in.’ Technische ontwikkelingen ‘In ons werk worden we belemmerd door de belastingdienst. Wij kunnen allerlei innovatieve ideeën bedenken, maar als het technisch onmogelijk is om bij de belastingdienst aan te leveren, komen we niet verder. Op dit moment zien wij dat nog niet als een groot probleem. Zolang de belastingdienst het niet allemaal gestroomlijnd heeft, zijn de klanten afhankelijker van ons. Daar spelen wij op in.’

Henny Coorengel

Henny Coorengel is Senior Manager bij HVK Stevens. Vanuit haar financiële werkzaamheden is haar interesse voor de fiscaliteit ontstaan. Henny is in 1986 begonnen als junior accountant bij een groot accountantskantoor, vanaf 1988 was ze werkzaam als financial controller en vanaf 1991 manager van de aangifte praktijk van een Big 4-kantoor. Sinds eind 2011 is Henny betrokken bij HVK Stevens. Haar externe netwerk (accountants, bankrelaties, vermogensbeheerders en notarissen) zet ze graag in om cliënten zeer breed te kunnen ondersteunen. Intern is het haar streven om de medewerkers service- en resultaatgericht te laten functioneren in een zelfstandig opererende aangiftepraktijk. 

7DTV

7DTV, het grootste video interview platform voor ondernemend Nederland. Elke week gaan zij het gesprek aan met een ondernemer die een goed ondernemingsplan heeft. Van interessante managers tot de beste entrepreneur van Nederland, en van Joel Beukers tot Won Yip, bij 7DTV ben je op het juiste adres voor video’s over de meest uiteenlopende ondernemers.

Bent u benieuwd hoe Henny Coorengel naar de fiscale toekomst kijkt en welke rol zij daarin kan spelen? Bekijk onderstaande aflevering.

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

HVK Stevens Logo

HVK Stevens is gespecialiseerd in het adviseren van ondernemers, corporates, private equity fondsen, families en familiebedrijven

HVK Stevens logo

Amsterdam

HVK Stevens
Prins Bernhardplein 200
1097 JB Amsterdam
+31 (0)20 76 30 900
info@hvkstevens.com
Routebeschrijving

Rotterdam

HVK Stevens & Reigersberg
Westerkade 2B
3016 CL Rotterdam
+31 (0)10 476 88 33
info@hvkstevens.com
Routebeschrijving

Luxemburg

HVK Stevens
4, Avenue Jean-Pierre Pescatore,
L-2324 Luxemburg,
Grand Duchy of Luxembourg
info@hvkstevens.com
Routebeschrijving

Curacao

Lagun Family Services
Landhuis Joonchi Kaya Richard
3014 Beaujon Willemstad,
Curacao
info@lagunfs.com
Routebeschrijving

Londen

HVK Stevens
Aldgate Tower
2 Leman Street, E1 8FA
Londen
info@hvkstevens.com
Routebeschrijving