19/08/2019

HVK Stevens steunt zeeschildpad-beschermingsprojecten Bonaire en Curacao

Werken bij HVK Stevens is meer dan alleen werken. Er is ook aandacht voor de mens achter de werknemer. Zo is er aandacht voor sportieve activiteiten en doet HVK Stevens actief mee aan diverse voetbal-, zwem- en hardloopevenementen.

Ook persoonlijke interesses staan soms centraal, zeker als die kantoor breed gedragen kunnen worden. Onze paralegal Joris Drubbel is gek van zeeschildpadden en is in zijn vrije tijd bezig met het redden van flora en fauna. Doordat hij altijd prachtige inspirerende verhalen weet te vertellen heeft hij meerdere collegae overtuigd om een inzamelingsactie op te zetten. De afgelopen weken hebben wij binnen HVK Stevens een inzameling gehouden om sponsorgelden op te halen ter bescherming van zeeschildpadden op Bonaire en Curacao. We hebben bewust voor deze locatie gekozen omdat dit samenvalt met de werkzaamheden die wij voor onze Curaçaose cliënten verrichten.

Waarom zeeschildpadden?

Zeeschildpadden zijn toch een beetje de ambassadeurs van de zee. Elke snorkelaar en duiker zal dit beamen. Maar toch hebben zeeschildpadden het wereldwijd zwaar. Ze staan onder zware druk door opwarming van de zeeën, habitat-vernietiging door verwoesting en verbleking van de koraalriffen, legstranden die afkalven of worden volgebouwd met hotels, overbevissing en stroperij en vervuiling door de plastic soup. Iedereen kent het treurige beeld van een zeeschildpad met een rietje door zijn neus of van een zeeschildpad verstrikt in een afgedankt visnet.

HVK Stevens wilde graag een bijdrage bieden om een einde te maken aan de slechte leefomstandigheden van deze prachtige dieren, die soms tot wel een eeuw oud kunnen worden. Helaas krijgt van elk nest uitgekomen jonge schildpadjes er slechts één de kans om deze leeftijd daadwerkelijk te halen.

Wat heeft HVK hierin kunnen betekenen?

Gelukkig zijn er diverse organisaties die zich inzetten voor de bescherming van zeeschildpadden. Ook op de eilanden binnen het Koninkrijk der Nederlanden zijn diverse zeeschildpad-beschermingsorganisaties actief.
Twee daarvan, de Sea Turtle Conservation Bonaire en Sea Turtle Conservation Curacao, hebben wij uitgekozen om te steunen met een financiële bijdrage.

Op Bonaire hebben wij ons eigen nestje van een Karetschildpad geadopteerd. Dit nestje is op woensdag 31 juli gelegd en wij zijn momenteel in blijde verwachting van kerngezonde Karetschildpadjes. Door onze financiële steun is het voor Sea Turtle Conservation Bonaire mogelijk om dit nestje te beschermen tegen verschillende gevaren. En zorgen zij ervoor dat deze schildpadjes een veilige toekomst tegemoet gaan. Aan Sea Turtle Curacao hebben wij een bedrag beschikbaar gesteld voor onderzoeken naar zeeschildpadden en de algemene bescherming van deze diersoort. Zo zijn voor onderzoek bijvoorbeeld tags nodig om de zeeschildpadden te volgen, maar ook medicijnen en worden er dokterskosten gemaakt voor gestrande en gewonde schildpadden (denk aan verwijdering van vishaken en verwondingen aan flippers door vislijn en aanvaringen met propellers van motorboten) en uiteraard onderhoud van het onderzoeksmateriaal en boten.

Wij zijn heel blij dat wij als organisatie een bijdrage hebben kunnen leveren. Wil je meer weten over de diensten die HVK Stevens biedt, de charity projecten die wij steunen of ben je nieuwsgierig geworden naar werken bij HVK Stevens? Lees snel verder en kom met ons in contact.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

HVK Stevens Logo

HVK Stevens is gespecialiseerd in het adviseren van ondernemers, corporates, private equity fondsen, families en familiebedrijven

HVK Stevens logo

Amsterdam

HVK Stevens
Prins Bernhardplein 200
1097 JB Amsterdam
+31 (0)20 76 30 900
info@hvkstevens.com
Routebeschrijving

Rotterdam

HVK Stevens & Reigersberg
Westerkade 2B
3016 CL Rotterdam
+31 (0)10 476 88 33
info@hvkstevens.com
Routebeschrijving

Luxemburg

HVK Stevens
4, Avenue Jean-Pierre Pescatore,
L-2324 Luxemburg,
Grand Duchy of Luxembourg
info@hvkstevens.com
Routebeschrijving

Curacao

Lagun Family Services
Landhuis Joonchi Kaya Richard
3014 Beaujon Willemstad,
Curacao
info@lagunfs.com
Routebeschrijving

Londen

HVK Stevens
Aldgate Tower
2 Leman Street, E1 8FA
Londen
info@hvkstevens.com
Routebeschrijving