05/01/2022

Paulus Merks nieuwe Internationale Tax partner bij HVK Stevens

Vanaf 1 januari 2022 is Paulus Merks als nieuwe internationale tax en transfer pricing partner verbonden aan HVK Stevens. Paulus heeft uitgebreide ervaring op het gebied van het internationale belastingrecht. Zo werkte hij als fiscaal jurist jarenlang in onder meer New York, Parijs, Chicago en San Jose (Californië).

Voor HVK Stevens betekent de komst van Paulus een zeer welkome aanvulling op het snel groeiende fiscale team en een versterking van de internationale praktijk. Bovendien zal Paulus de op- en uitbouw van de transfer pricing praktijk bij HVK Stevens zowel in Nederland als in Luxemburg gaan vormgeven en coördineren.

Prof. dr. Stan Stevens zegt in dit verband: “Ik ben trots op de komst van Paulus. Wij hebben eerder heel goed samengewerkt als collegae bij de Vrije Universiteit in Amsterdam. Paulus heeft diepgaande kennis van het internationale belastingrecht en beschikt over een uitstekend netwerk. Wij zijn ervan overtuigd dat we met zijn komst de internationale praktijk van HVK Stevens verder kunnen uitbouwen”.

Achtergrond Paulus Merks

Paulus Merks is een specialist op het gebied van nationaal en internationaal belastingrecht. Hij adviseert bij fusies en overname transacties, herstructureringen, reorganisaties, initial en secondary public offerings, de-listings en transfer pricing. Daarnaast procedeert hij over geschillen met de fiscus en adviseert hij over algemeen belastingrecht. Paulus werkt veelvuldig voor Amerikaanse en andere buitenlandse bedrijven die hij adviseert over het structureren van hun activiteiten en overnames.

Paulus studeerde Nederlands fiscaal recht aan de Universiteit van Amsterdam en Amerikaans belastingrecht aan de Universiteit van San Francisco. Hij is lid van de American Bar Association (ABA), de Vereniging voor Belastingwetenschap, de International Fiscal Association (IFA), de International Bar Association (IBA) en het Europees-Amerikaans Tax Institute.

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

HVK Stevens Logo

HVK Stevens is gespecialiseerd in het adviseren van ondernemers, corporates, private equity fondsen, families en familiebedrijven

HVK Stevens logo

Amsterdam

HVK Stevens
Prins Bernhardplein 200
1097 JB Amsterdam
+31 (0)20 76 30 900
info@hvkstevens.com
Routebeschrijving

Rotterdam

HVK Stevens & Reigersberg
Westerkade 2B
3016 CL Rotterdam
+31 (0)10 476 88 33
info@hvkstevens.com
Routebeschrijving

Luxemburg

HVK Stevens
4, Avenue Jean-Pierre Pescatore,
L-2324 Luxemburg,
Grand Duchy of Luxembourg
info@hvkstevens.com
Routebeschrijving

Curacao

Lagun Family Services
Landhuis Joonchi Kaya Richard
3014 Beaujon Willemstad,
Curacao
info@lagunfs.com
Routebeschrijving

Londen

HVK Stevens
Aldgate Tower
2 Leman Street, E1 8FA
Londen
info@hvkstevens.com
Routebeschrijving