25/09/2019

Update: HVK Stevens steunt zeeschildpad-beschermingsprojecten Bonaire en Curacao

Werken bij HVK Stevens is meer dan alleen werken. Er is ook aandacht voor de mens achter de werknemer. Zo is er aandacht voor sportieve activiteiten en doet HVK Stevens actief mee aan diverse voetbal-, zwem- en hardloopevenementen.

Ook persoonlijke interesses staan centraal, zeker als die kantoor breed gedragen kunnen worden. Onze paralegal Joris Drubbel is gek van zeeschildpadden en is in zijn vrije tijd bezig met het redden van flora en fauna. Doordat hij altijd prachtige inspirerende verhalen weet te vertellen heeft hij meerdere collegae overtuigd om een inzamelingsactie op te zetten. De afgelopen weken hebben wij binnen HVK Stevens een inzameling gehouden om sponsorgelden op te halen ter bescherming van zeeschildpadden op Bonaire en Curacao. We hebben bewust voor deze locatie gekozen omdat dit samenvalt met de werkzaamheden die wij voor onze Curaçaose cliënten verrichten.

Waarom hebben wij gekozen voor de bescherming van zeeschildpadden?

Wereldwijd komen 7 zeeschildpadsoorten voor. En alle 7 soorten hebben het zwaar. Voornamelijk door menselijk toedoen, denk aan bedreigingen door stroperij, bijvangst in de visserij, plastic vervuiling en afkalving van de stranden door zeespiegelstijging en gevaar voor de nesten door stijging van de temperatuur. Door zeeschildpadden actief te beschermen, wordt een groot deel van het kustgebied en het rif mee beschermd.

Gelukkig zijn er diverse organisaties die zich inzetten voor de bescherming van zeeschildpadden. Ook op de eilanden binnen het Koninkrijk der Nederlanden zijn diverse zeeschildpad-beschermingsorganisaties actief.
Twee daarvan, hebben wij uitgekozen om te steunen met een financiële bijdrage. Vanuit HVK Stevens hebben we twee organisaties op Bonaire en Curacao gesteund, de Sea Turtle Conservation Bonaire en Sea Turtle Conservation Curacao. Op Bonaire heeft dat geresulteerd in de adoptie van een nestje karetschildpadden. Dit nestje is op 31 juli door een prachtige karetschildpad gelegd. Deze schildpadsoort was voorheen zwaar bejaagd omwille van het fraaie schild.

Het nest dat wij geadopteerd hebben is inmiddels uitgekomen en heeft geresulteerd in 97 jonge karetschildpadjes die de zee hebben bereikt. Vanaf dat punt staan ze er alleen voor. Hopelijk is Neptunus deze kleine schildpadjes goed gezind en halen vele de volwassen leeftijd en komen ze weer terug op Bonaire voor hun eigen nesten.

Wij zijn heel blij dat wij als organisatie een bijdrage hebben kunnen leveren. Wil je meer weten over de diensten die HVK Stevens biedt, de charity projecten die wij steunen of ben je nieuwsgierig geworden naar werken bij HVK Stevens? Lees snel verder en kom met ons in contact.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

HVK Stevens Logo

HVK Stevens is gespecialiseerd in het adviseren van ondernemers, corporates, private equity fondsen, families en familiebedrijven

HVK Stevens logo

Amsterdam

HVK Stevens
Prins Bernhardplein 200
1097 JB Amsterdam
+31 (0)20 76 30 900
info@hvkstevens.com
Routebeschrijving

Rotterdam

HVK Stevens & Reigersberg
Westerkade 2B
3016 CL Rotterdam
+31 (0)10 476 88 33
info@hvkstevens.com
Routebeschrijving

Luxemburg

HVK Stevens
4, Avenue Jean-Pierre Pescatore,
L-2324 Luxemburg,
Grand Duchy of Luxembourg
info@hvkstevens.com
Routebeschrijving

Curacao

Lagun Family Services
Landhuis Joonchi Kaya Richard
3014 Beaujon Willemstad,
Curacao
info@lagunfs.com
Routebeschrijving

Londen

HVK Stevens
Aldgate Tower
2 Leman Street, E1 8FA
Londen
info@hvkstevens.com
Routebeschrijving