15/05/2019

HVK Stevens draagt bij aan Stichting Wico Health and Education Foundation

Vanuit HVK Stevens hebben wij laptops mogen doneren aan Stichting Wico Health and Education Foundation. Onze facilitair medewerker Remco Ploeg heeft 15 laptops beschikbaar gesteld en deze overhandigd aan Jan Bleichrodt. De laptops zijn ten behoeve van een project in Malawi. Stichting Wico Health and Education foundation heeft in regio Kalilombe een middelbare school gebouwd waar faciliteiten zijn voor 400 leerlingen.

Wat doet Stichting Wico Health and Education Foundation?

Door kinderen goede scholing aan te bieden kunnen zij later bouwen aan de toekomst van morgen. Maar in de regio Kalilombe in Malawi geldt dit helaas niet. Er zijn in deze regio slechts beperkte mogelijkheden voor voortgezet onderwijs. Kinderen zouden door kunnen leren op de middelbare school, maar er is slechts plaats voor 100 leerlingen, omdat er maar één school is in een gebied van zo’n 50 km2. Er is verder geen enkele voorziening. De vicieuze cirkel van armoede kan hierdoor niet doorbroken worden.

Wico Foundation wil hier graag verandering in brengen door het bouwen van een nieuwe middelbare school. Een centraal gelegen school in het gebied van Kalilombe, waar faciliteiten zijn voor 400 leerlingen en hun leraren en waardoor ieder jaar 100 kinderen extra kunnen doorleren. De stichting is een particulier initiatief en wordt volledig gerund door vrijwilligers die zich hiervoor zonder enige vorm van beloning inzetten. Dit houdt in dat alle giften ingezet worden waarvoor ze gedoeld zijn. 100% van de donaties

Huidige stand van zaken

Op dit moment is een deel van de school klaar en is begin september de school met 100 leerlingen en 5 leerkrachten van start gegaan. De rijksoverheid heeft op verzoek van WICO Health and Education Foundation, gekwalificeerde leerkrachten beschikbaar gesteld en tevens getekend voor de salarissen. Er staat momenteel een blok van 4 leslokalen, een administratie gebouw en vier leraren huizen. Huizen die noodzakelijk zijn om goede leerkrachten te krijgen aangezien het animo te verhuizen naar het platteland nihil is. Tevens is er nog een blok van vier lokalen en een zogeheten laboratorium en nog vier leraren huizen in aanbouw.

HVK Stevens is blij te hebben mogen bijdragen aan dit project en de educatie van deze leerlingen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

HVK Stevens Logo

HVK Stevens is gespecialiseerd in het adviseren van ondernemers, corporates, private equity fondsen, families en familiebedrijven

HVK Stevens logo

Amsterdam

HVK Stevens
Prins Bernhardplein 200
1097 JB Amsterdam
+31 (0)20 76 30 900
info@hvkstevens.com
Routebeschrijving

Rotterdam

HVK Stevens & Reigersberg
Westerkade 2B
3016 CL Rotterdam
+31 (0)10 476 88 33
info@hvkstevens.com
Routebeschrijving

Luxemburg

HVK Stevens
4, Avenue Jean-Pierre Pescatore,
L-2324 Luxemburg,
Grand Duchy of Luxembourg
info@hvkstevens.com
Routebeschrijving

Curacao

Lagun Family Services B.V.
11 Johan van Walbeeckplein
Willemstad
Curacao
info@lagunfs.com
Routebeschrijving

Londen

HVK Stevens
Aldgate Tower
2 Leman Street, E1 8FA
Londen
info@hvkstevens.com
Routebeschrijving