HVK Stevens
14/11/2019 HVK Stevens

HVK Stevens steunt Jinc

Ieder kind heeft talent. Ook de meer dan 600.000 Nederlandse kinderen die opgroeien in een omgeving met veel werkloosheid en weinig rolmodellen. Daarom strijdt JINC voor een maatschappij waarin je achtergrond niet je toekomst bepaalt. Een Nederland waarin íeder kind kansen krijgt.

Om dat te bereiken, helpt JINC kinderen van 8 tot 16 jaar aan een goede start op de arbeidsmarkt. Via het JINC-programma maken ze kennis met allerlei beroepen, ontdekken ze welk werk bij hun talenten past en leren ze solliciteren. Zo krijgen dankzij JINC jaarlijks meer dan 55.000 basisschool- en vmbo-leerlingen de kans om te groeien.

JINC organiseert haar programma samen met het onderwijs en ruim 450 partners uit het bedrijfsleven. Ook HVK Stevens draagt sinds dit jaar bij om de JINC projecten mogelijk te maken en stelt medewerkers beschikbaar als vrijwilliger, in de rol van trainer of coach. De ervaring leert dat de expertise van professionals jongeren inspireert. Ook onze medewerkers krijgen er iets waardevols voor terug: de kans om een verschil te maken in het leven van kinderen én de kans om te investeren in ons bedrijf. Zo versterken wij onze binding met de maatschappij en bieden deelnemende werknemers een inspirerende ervaring.

Op 30 oktober heeft Nichaira Moniharapon, als eerste medewerker van HVK Stevens, een sollicitatietraining mogen geven op het Huygens College in Amsterdam West. Zij mocht hier haar kennis en kunde overdragen aan derde- en vierdejaars-studenten. Nichaira vond het een mooie belevenis waarbij ze uit haar comfortzone gehaald werd, en de leerlingen voorzag van tips en tricks om hen op weg te helpen naar een mooie bijbaan of stageplek. Het was voor haar een waardevolle ervaring.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: