03/04/2020

Omgaan met social media – Marisa de Wolff geinterviewd door magazine ‘Orde’

Onze marketingmanager Marisa de Wolff is geïnterviewd over de aanwezigheid van HVK Stevens op social media en of er voor onze medewerkers regels vastliggen met betrekking tot het gebruik van social media. Het artikel is verschenen in de maart 2020 editie van het blad Orde, het magazine van de Nederlandse Orde van Belastingadviseurs.

Omgaan met social media
‘Wij hebben daar geen regels voor’ 

Medewerkers die actief zijn op de social media: advieskantoren worden er blij van. Maar een bericht dat verkeerd valt, kan ook grote schade berokkenen. Je zou een grote berg regels met do’s-and-don’ts voor hoe om te gaan met de sociale media verwachten. Maar dat valt reuze mee.

‘Ons kantoor is het best vertegenwoordigd op LinkedIn, maar is ook actief op Facebook en Instagram. Soms twitteren we, bijvoorbeeld bij een publicatie of een nieuwe partner. Vanuit marketingoogpunt zie ik het belang in van medewerkers die actief zijn op social media. Iedereen maakt deel uit van de ziel en het hart van HVK Stevens. Maar onze professionals zijn natuurlijk vooral op hun advieswerk gericht; een aantal van hen heeft nog geen LinkedIn-pagina. Ze zijn heel goed in hun werk, maar op marketingvlak valt er voor ons nog veel te halen! Als je een goed stuk schrijft en we zetten dat op social media, waar het geliket en gedeeld wordt, wordt je bereik veel groter. Het gaat niet alleen om je eigen stukken, maar ook om het reageren op wat andere mensen zeggen. We zijn een kennisorganisatie, het is goed om te laten zien dat je die kennis in huis hebt. Een bericht plaatsen, meediscussiëren op fora: ik word er als marketeer heel blij van als mensen dat doen. Maar de een is er happiger op dan de ander.

HVK Stevens heeft geen regels over social media vastgelegd. Uiteraard houden onze mensen zich aan de gebruikelijke regels die ook gelden voor hun advieswerk, zoals de geheimhoudingsplicht en privacyregels. Op onze LinkedIn-trainingen brengen we het belang van social media ook naar voren en belichten we ook de risico’s. Een bericht dat verkeerd valt, straalt af op je eigen imago, maar ook op dat van de organisatie. We vertrouwen hierbij op eenieders gezonde verstand. Het delen van een bericht blijft een persoonlijke keuze, die wel bij je moet passen. Ik kan me niet voorstellen dat het gebruik van social media ooit verplicht zal worden, zeker niet in de juridisch fiscale wereld. We vinden social media heel belangrijk, maar uiteindelijk draait het bij onze dienstverlening om persoonlijk contact.’

Voor het gehele artikel klikt u hier.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

HVK Stevens Logo

HVK Stevens is gespecialiseerd in het adviseren van ondernemers, corporates, private equity fondsen, families en familiebedrijven

HVK Stevens logo

Amsterdam

HVK Stevens
Prins Bernhardplein 200
1097 JB Amsterdam
+31 (0)20 76 30 900
info@hvkstevens.com
Routebeschrijving

Rotterdam

HVK Stevens & Reigersberg
Westerkade 2B
3016 CL Rotterdam
+31 (0)10 476 88 33
info@hvkstevens.com
Routebeschrijving

Luxemburg

HVK Stevens
4, Avenue Jean-Pierre Pescatore,
L-2324 Luxemburg,
Grand Duchy of Luxembourg
info@hvkstevens.com
Routebeschrijving

Curacao

Lagun Family Services B.V.
11 Johan van Walbeeckplein
Willemstad
Curacao
info@lagunfs.com
Routebeschrijving

Londen

HVK Stevens
Aldgate Tower
2 Leman Street, E1 8FA
Londen
info@hvkstevens.com
Routebeschrijving