30/03/2017

Steunstichting van Katholiek Nieuwsblad heeft anbi-status terug naar aanleiding van de gewonnen procedure bij de Hoge Raad.

30 maart 2017 – Eind november konden wij al verheugd melden dat het Katholiek Nieuwsblad en haar steunstichting (Arnulfus Stichting) de procedure tegen de belastingdienst bij de Hoge Raad hebben gewonnen. Hierin werd het standpunt van HVK Stevens ten aanzien van verliesgevende activiteiten bij anbi’s gevolgd door de Hoge Raad. Nu kunnen wij in aanvulling hierop melden dat de Belastingdienst onlangs besloten heeft om de steunstichting van het Katholiek Nieuwsblad de anbi-status terug te geven. De Belastingdienst deelt nu ons standpunt dat het Katholiek Nieuwsblad en haar steunstichting het algemeen nut dienen. Dat is buitengewoon plezierig want een verwijzingsprocedure over de anbi-status van beide stichtingen is daarmee niet meer nodig en de zaak is hiermee afgerond. Zie ook https://www.katholieknieuwsblad.nl/nieuws/na-vier-jaar-touwtrekken-weer-anbi-status en https://hvk-stevens.com/wp-content/uploads/2016/11/25112016-HVK-Stevens-belastingadvies-Nieuwsflash-ANBI.pdf .

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

HVK Stevens Logo

HVK Stevens is gespecialiseerd in het adviseren van ondernemers, corporates, private equity fondsen, families en familiebedrijven

HVK Stevens logo

Amsterdam

HVK Stevens
Prins Bernhardplein 200
1097 JB Amsterdam
+31 (0)20 76 30 900
info@hvkstevens.com
Routebeschrijving

Rotterdam

HVK Stevens & Reigersberg
Westerkade 2B
3016 CL Rotterdam
+31 (0)10 476 88 33
info@hvkstevens.com
Routebeschrijving

Luxemburg

HVK Stevens
4, Avenue Jean-Pierre Pescatore,
L-2324 Luxemburg,
Grand Duchy of Luxembourg
info@hvkstevens.com
Routebeschrijving

Curacao

Lagun Family Services
Landhuis Joonchi Kaya Richard
3014 Beaujon Willemstad,
Curacao
info@lagunfs.com
Routebeschrijving

Londen

HVK Stevens
Aldgate Tower
2 Leman Street, E1 8FA
Londen
info@hvkstevens.com
Routebeschrijving