30/03/2020

Notaris, een vitaal beroep?

Het COVID-19 virus verspreidt zich steeds verder. De nationale en internationale impact van het virus is groot en het is een gekke en onzekere tijd. De Nederlandse regering heeft de afgelopen tijd strenge maatregelen moeten nemen om het coronavirus zo veel als mogelijk te kunnen controleren. Deze maatregelen hebben grote impact op onze maatschappij, uw organisatie en vanzelfsprekend ook op ons kantoor.

Inmiddels heeft het ministerie van Justitie en Veiligheid aan de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie laten weten dat de notariële dienstverlening ook onder de vitale beroepsgroepen valt. Neem bijvoorbeeld een persoon met een zwakke gezondheid die een testament op wilt maken of een levering met een termijn. Notariële dienstverlening waarbij uitstel niet mogelijk is, valt onder de noemer ‘noodzakelijk overheidsproces’ en is een onmisbare factor in de maatschappij.

Binnen HVK Stevens werkt iedereen zoveel mogelijk thuis. Wij hebben de noodzakelijke minimumbezetting op kantoor om volledig operationeel te zijn voor alle handen notarieel werk. Hierbij kunt u denken aan passeren, legaliseren etc., uiteraard met in achtneming van alle voorschriften en maatregelen vanuit het kabinet. Verder hebben wij alle ICT-middelen tot onze beschikking om onze werkzaamheden vanuit huis op te kunnen pakken, zodat lopende en toekomstige zaken goed kunnen worden afgerond.

Heeft u vragen? Wij zijn gewoon bereikbaar en wij helpen u graag. HVK Stevens biedt onder andere een hoogwaardige quickscan van (commerciële) contracten op zoek naar overmachtclausules. Deze quickscan bieden wij u volledig kosteloos aan.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

HVK Stevens Logo

HVK Stevens is gespecialiseerd in het adviseren van ondernemers, corporates, private equity fondsen, families en familiebedrijven

HVK Stevens logo

Amsterdam

HVK Stevens
Prins Bernhardplein 200
1097 JB Amsterdam
+31 (0)20 76 30 900
info@hvkstevens.com
Routebeschrijving

Rotterdam

HVK Stevens & Reigersberg
Westerkade 2B
3016 CL Rotterdam
+31 (0)10 476 88 33
info@hvkstevens.com
Routebeschrijving

Luxemburg

HVK Stevens
4, Avenue Jean-Pierre Pescatore,
L-2324 Luxemburg,
Grand Duchy of Luxembourg
info@hvkstevens.com
Routebeschrijving

Curacao

Lagun Family Services
Landhuis Joonchi Kaya Richard
3014 Beaujon Willemstad,
Curacao
info@lagunfs.com
Routebeschrijving

Londen

HVK Stevens
Aldgate Tower
2 Leman Street, E1 8FA
Londen
info@hvkstevens.com
Routebeschrijving